Privatnost podataka

Privatnost podataka

Obavijest o zaštiti privatnosti i ličnih podataka


Partnerstvo temeljeno na povjerenju

Kad je eKupon započeo sa radom znali smo da u tome ne možemo uspjeti bez jako važnih partnera, vas, naših korisnika. Bilo da tražite ponude preko eKupon internetske stranice, preuzimate svoj printani kupon na našim prodajnim mjestima ili iskorištavate svoj kupon kod našeg partnera, zajedno radimo na stvaranju boljeg svakodnevnog života zahvaljujući atraktivnim popustima i cijenama za razne proizvode i usluge. eKupon se temelji na dugogodišnjem partnerstvu s vama, našim korisnicima. Bez vas eKupon ne bi postojao.

Ovo se partnerstvo odnosi i na korištenje vaših ličnih podataka. Baš kao što se i online kupovina u eKupon zasniva na saradnji, eKupon sarađuje s korisnicima i po pitanju njihove privatnosti. Ovom Obaviješću o zaštiti privatnosti i ličnih podataka informiramo vas o tome kako prikupljamo i koristimo vaše lične podatke te kome ih otkrivamo i kako im možete pristupiti, promijeniti ih ili ukloniti.

 

Bolji eKupon

Naši korisnici svakim danom pomažu nam da eKupon bude bolji. Ti nam možeš pomoći na taj način da nam daš različite podatke. U nastavku ćeš pronaći objašnjenje zašto su nam potrebni ti podaci kao i informacije o tome kako do njih dolazimo i kako ih koristimo.

U ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i ličnih podataka „lični podaci“ označavaju bilo koje tvoje podatke, na primjer, ime, adresu, e-mail, broj telefona itd.

eKupon prikuplja, koristi, obrađuje i prosljeđuje lične podatke u skladu s važećim propisima koji reguliraju zaštitu ličnih podataka.

 

Zašto prikupljamo tvoje lične podatke

 

Podrška korisnicima

 

Kako bi ti naš uposlenik Podrške korisnicima mogao odgovoriti na pitanja, trebaju nam tvoji lični podaci poput tvog imena i prezimena ili e-mail adrese. Ove se informacije koriste kako bismo na tvoja pitanja odgovorili što bolje i potpunije.

 

Registracija i kupovina online

 

Kad se registruješ potrebno je da uneseš ime i prezime i e-mail adresu. Kada se odlučiš da obaviš kupovinu kupona na eKuponu, zatražit ćemo tvoje lične podatke i podatke osobe koja će kupon koristiti, odnosno ime i prezime korisnika kupona. Takve ćeš podatke dati i prilikom obavljanja kupovine tj. plaćanja ponude online.  Vašim osobnim informacijama na internet stranici www.ekupon.ba možete pristupiti pomoću loznike/passworda i korisničkog imena odnosno mail adrese. S obzirom da je loznika/password kriptirana preporučujemo da ih nikome ne otkrivate. Vaše lične informacije se čuvaju na serveru kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe. Određene osjetljive informacije se kriptiraju koristeći Secure Socket Layer (SSL) tehnologiju, na taj način nastojimo osigurati da su Vaše osobne informacije van dosega neovlaštenom korištenju.

 

Bez obzira na to zbog čega prikupljamo tvoje lične podatke, obećavamo da ćemo ih koristiti na način opisan u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i ličnih podataka. Kad nam daš lične podatke, pristaješ na to da ih obradimo na jedan ili više načina opisanih u ovoj Obavijesti o zaštiti privatnosti i ličnih podataka.

 

Podaci koje automatski prikupljamo:

 

Kako bismo održavali svoju internetsku stranicu i osigurali njezino funkcionisanje kakvo očekuješ kad je posjetiš, eKupon koristi tehnologiju koja se obično naziva „kolačićima“ (cookies). Kolačići su male datoteke koje šaljemo na tvoj računar, a mi im kasnije možemo pristupiti. Mogu biti privremeni ili stalni te koristiti, na primjer, Javascrípt ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima, našu stranicu možeš pretraživati bez poteškoća, a tebi će se prikazivati oni rezultati za koje si ti pokazao najviše interesa. Kolačići nam pokazuju što tebe i druge posjetitelje naše internetske stranice zanima, a to nam pomaže poboljšati njeno korištenje za sve. Ovdje možeš pronaći više informacija o kolačićima i kako ih koristimo.

 

Različite vrste kolačića:

Neophodni kolačići omogućuju pretraživanje internetske stranice i korištenje njezinih neophodnih funkcija.

Kolačići učinkovitosti prikupljaju anonimne informacije o stranicama koje posjećuješ. To nam govori koje su ponude najpopularnije i što korisnike na našoj stranici zanima.

Funkcijski kolačići pamte tvoje odabire i poboljšavaju sljedeće posjete stranici.

Oglašivački kolačići omogućuju dijeljenje i slanje informacija drugim internetskim stranicama koje bi ti mogle biti važne.

 

Kolačićima spremljenima na tvom računaru možemo pristupiti kad posjetiš našu internetsku stranicu.

 

Ako želiš obrisati kolačiće koji su već u tvom računaru, molimo te da pogledaš upute tvog internet preglednika klikom na „Pomoć" u izborniku istog preglednika.

 

Kako se koriste tvoji podaci

 

Baš kao ni ti, ni mi ne volimo neželjenu poštu. Zato, u skladu s ovom Obavijesti, obećavamo da nikad nećemo prodati i/ili proslijediti ili na drugi način ustupiti tvoje lične podatke nepovezanim trećim stranama.

 

Povremeno ipak trebamo uključiti druge kompanije kako bi nam pružile neke usluge. U nekim slučajevima tim kompanijama moramo dati neke informacije kako bi one pružile uslugu nama te, u konačnici, tebi. Usluge koje pružaju neke druge kompanije uključuju marketinšku pomoć, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama, pružanje usluga za kupce te slanje poruka u naše ime pa te kompanije trebaju znati tvoje podatke. Ograničit ćemo lične podatke koje tim kompanijama dajemo i imat će pristup jedino onim podacima koji su im potrebni u posebno određene svrhe. eKupon iste strogo nadgleda kako bismo bili sigurni da je privatnost naših kupaca uvijek zaštićena.

 

Ako nam daš ime i prezime koji nisu tvoji, trebaš imati dopuštenje te osobe da nam daš njezine lične podatke i da ih koristiš u određene svrhe. Kad nam daš takve podatke, time izjavljuješ da imaš dopuštenje osobe čije podatke daješ.

 

Ponekad ćemo neke tvoje lične podatke proslijediti eKupon prodajnom mjestu (ili nekoj drugoj kompaniji koju uključimo kako bi nam pomogla tebi pružiti usluge) u drugim zemljama u skladu s važećim propisima koji reguliraju zaštitu ličnih podataka. Ali, mi uvijek zadržavamo administrativna, tehnička i fizička prava za zaštitu ličnih podataka koji se proslijede drugim zemljama odnosno kompanijama,od neovlaštenog otkrivanja, korištenja, mijenjanja ili uništavanja.

 

Tvoje lične podatke možemo otkriti kako bismo udovoljili pravnim ili zakonskim obvezama, na primjer, na zahtjev policije. Također, tvoje lične podatke možemo podijeliti ako se naša kompanija (ili dio nje) proda i kupac kompanije treba tvoje podatke kako bi nastavio pružati usluge.

 

Marketing

 

Kad nam daš neke lične podatke, time nam daješ i dopuštenje da te kontaktiramo u marketinške svrhe koje mogu uključivati pisma, telefonske pozive, SMS-ove ili e-poštu.

Pobrinut ćemo se da ti šaljemo dnevni newsletter za ponude za koje mislimo da će te zanimati. Ako ne želiš da tvoje podatke koristimo u te svrhe, možeš bilo kad promijeniti postavke svoga „Profila“ ili otkazati prijavu na newsletter prateći poveznicu na dnu newslettera koji ti pošaljemo.

 

Spremanje i izmjena podataka

Skriveni, ali uvijek dostupni

Uvijek ćeš imati pristup svim ličnim podacima koje podijeliš s eKuponom. Kad sačuvaš „Profil“ na internetskoj stranici, sam/sama možeš mijenjati detalje svoga računa. Također, podatke možeš promijeniti tako da nas nazoveš ili nam pošalješ e-mail, ali i pomoću jedne od opcija ponuđenih u nastavku.

 

Ako želiš znati koje tvoje lične podatke eKupon ima, molimo te da nam pišeš na info@ekupon.ba.

 

Tvoje podatke čuvamo

 

Poduzimamo odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu tvojih ličnih podataka od svih predvidivih rizika. Sigurnost tvojih podataka vrlo je važna eKuponu.

 

Piši nam na:

info@ekupon.ba

 

Odgovorit ćemo ti u najkraćem mogućem roku.

 

Sarajevo, 15.04.2018. godine